Wednesday, December 7, 2011

Halloooooo, daar zijn we weer!!!

Nou, het heeft een heeeeele tijd geduurd (voor ons gevoel dan), maar we hebben weer internet!! Dat is natuurlijk een uitgelezen moment voor een forse update. Helaas heb ik vanaf de Ipad nog geen mogelijkheid om filmpjes en foto's te uploaden, daarvoor nog even geduld
.
Laat ik beginnen met iedereen bedanken voor alle mailtjes en berichtjes. Ook het eerste kaartje is op ons nieuwe adres aangekomen. Alle dierenartsen en assistentn van dierenkliniek de Langstraat enorm bedankt, echt een hele leuke verrassing! De oer-hollandse koe heeft een mooi plekje in huis gekregen!

OK, waarwaren we gebleven..... Ohiwa.Na 2 heerlijke dagen in Ohiwa zijn we doorgereden naar onze eindbestemming...Gisborne. Eerst 60 km door een kloof dwars door de bush bush, daarna langzaam afgedaald langs wijngaarden en boomgaarden richting Gisborne. De omgeving van Gisborne die wij gezien hebben is heel afwisselend, van vlaktes met tuin en akkerbouw, tot valeien met koeien, schapen en native bush, tot glooiende zandstranden. Je hoeft niet ver te rijden om de beschaving grotendeels achter je te laten hier.

In Gisborne aangekomen zijn we eerst langs het verhuurbedrijf gegaan om de sleutel op te halen. Out for lunch, back at 13:30. OK, dan maar eerst langs de praktijk. Toch wel spannend hoor! Daar aangekomen een eerste kennismakingsrondje gedaan en de meeste dierenartsen, assistentes en support staf ontmoet. Een positieve kennismaking en een leuke club. Daarna alsnog de sleutel op gaan halen en voor het eerst naar ons nieuwe huis.

Woeps.... dat was nog wat groter dan we in eerste instantie dachten. Inclusief de tuin. Aan de voorkant zijn de woonkamer en onze slaapkamerr. Direct achter de woonkamer ligt de keuken met een deur naar het deck. Achter onze slaapkamer ligt de speelkamer (ja ja ja, nu kan al dat kinder speelgoed lekke daar blijven) en de onze badkamerr. Achter de keuken liggen de slaapkamer van Eva en daar achter de slaapkamer van de jongens en de 2e badkamer voor de kinderen. Luxe, luxe. Dan is achter het huis een soort dubbele carporrt en mijn hobby hok. In de tuin hebben we een avocadoboom en een lemontree. Ook is er een moestuintje waar Esther met de kinders van alles in heeft geplant. Al met al een heerlijk ruim en licht huis. Het schijnt geisoleerd te zijn maar neemt wel in no time de buiten temperatuur over. Toch nog frisse nachten dus.

Na wat rondgerend te hebben door het huis zijn we gaan shoppen; luchtbedden, slaapzakken, wat kleine kussentjes, eetgerei en een paar pannen. Glamping noemen ze dat toch? De stroom stond. gelukkig al wel op zodat we al snel warm water hadden en onze eerste maLtijd hebben kunnen...ehhh...cremeren.... dat koken op keramisch is toch weer even oefenen. Ook de volgende 2 dagen had het eten een wat zwart randje, maar nu gaat het weer goed en eten we heerlijk

De daarop volgende dagen hebben we Gisborne en omgeving wat verkend en Jeroen zijn school bezocht. Dat was erg gezellig en de volgende maandag ben ik begonnen met werken en had Jeroen zijn eerste schooldag.

Over de kindjes kan Esther meer vertellen dus ik zal het even bij werk houden. Werk was heel even wennen om alles weer in het engels te doen, maar dat ging gelukkig vrij snel weer soepel. Inmiddels vragen mensen of ik uit schotland, de UK of zuidmafrika kom. DT zal ik maar als een compliment opvatten dan. Ook het patienten aanbod is net weer anders dan in NL dus ook dat was weer even wennen. Parvo komt hier vrij veel voor en ik heb flink wat working dogs voorbij zien komen. Ook word ik gelijk betrokken bij het op de rails zetten van het gezelschapsdieren gebeuren dus er gebeurt een hoop! Het bedrijf is volop in beweging dus spannend wat de toekomst brengt, maar wel leuk!

Zo, om te voorkomen dat het nog onoverzichtelijker wordt zal ik een nieuwe post starten voor het volgende stuk.

No comments: