Sunday, December 11, 2011

Kerst feestje

Kerst is hier in NZ een enorm gebeuren. Vanaf eind november hebben alle winkels al kerst-uitverkoop en de anders vrij relaxte kiwi's schieten hevig in de stress. Iedereen is er nu al druk mee bezig en bij ons in de straat hangt de "merry christmas" vlag al aan de brievenbus van de overburen.

Het eerste NZ kerstfeest waar we voor zijn uitgenodigd is dat van mijn/onze werkgever: VetEnt. Afgelopen zatdag was het dan zover en zijn we met zijn allen naar Mahia gereden. Mahia is een schiereilandje hier iets meer dan een uurtje rijden vandaan. Onderweg zijn we nog even bij een huis gaan kijken dat we op het internet gezien hadden en er geweldig uitzag. De prijs was gedaald, en het ziet er nog steeds super uit en het uitzicht is subliem, maar het is een half uur rijden naar de dichtst bijzijnde winkel en dat is toch wat veel van het goede Helaas. We blijven rondkijken.

Enfin, Mahia. het laatste stukje liep de weg vlak langs de kust en dat was echt supergaaf. Enorme golven, hoge klippen, surfers, kleine strandjes, erg mooi. op het schiereiland zelf ligt een dorp van enige omvang en daar stond het huis van John, een collega uit Gisborne, waar het feest ging plaats vinden. Het feest was van de kliniek uit Gisborne en de kliniek uit Wairoa.

Een korte blik in de koelkast liet het werk van het fourageer team zien: 11 crayfish (kreeftachtige) en een heleboel paua ( abalone of zeeoor als ik het goed heb), de dag ervoor persoonlijk uit de zee getrokken door John en zijn vrouw. Ik kan ook met gepaste trots vermelden dat een groot deel van de kiwi's aan de heineken zit.

Na de kreeft en paua's opgesmikkeld te hebben was het tijd voor even zwemmen en deddelen in de golven (vonden jeroen en jasper helemaal te gek) en daarna kricket in de tuin. Een heel gemoedelijk sfeertje. Daarna werd de VetEnt BBQ aanhangwagen aangezet en werden er worstjes gebakken voor de kinderen en steak voor de volwassenen. Weer erg lekker. Ook de kerstman is nog even langsgekomen (sinterklaaaaaas zei eva) en die had voor alle aanwezige kinderen een kleinigheidje meegenomen. Daarna hebben de kinderen door de tuin gedard met waterrpistolen en hebben wij boven zitten kletsen met collega's en aanhang. Erg gezellig moet ik zeggen. Rond een uur of 9 zijn we er weggereden, moe maar voldaan. Een leuke kennismaking en een heel gezellig feestje!

Op de terugweg wel nog dikke bertha's eerste sachtoffer gemaakt. Ik reed de bocht door en zat er opeens een haas/zeer fors konijn midden op mijn weghelft. hij keek naar links, dus ik dacht dan wijk ik wat uit naar rechts en dan gas los en dan komt het goed. Maar nee hoor, konijn draait zich om en wil naar rechts wegkomen. Dom dom dom... POK... dikke bertha 1, konijn........ meer stukjes. Tja je doet er niets aan want uitwijken zit er niet in, maar ik had liever gehad dat het een possum was ipv een nijn.

Vandaag hebben Esther en ik tot 9:30 (!!!!!!!!!) uitgeslapen trwijl Jeroen en Jasper aan het spelen waren. Zo, dat was al in geen tijden meer gebeurd! De rest van de dag hebben we het rustig aangedaan, wat in de tuin gededdeld, auto,gewassen (nee geen stukjes aan de auto gevonden) en wat boodschappen gedaan.

Nu zitten we lekker buiten op het dek in onze nieuwe comfi rotan deckchairs wat te lezen, thee te drinken en dit stukje te schrijven, terwijl de vogels ere lustig op los fluiten. Lekker lekker.

OK, dat was het weer, tot de volgende keer, en hopelijk ergens volgende week,foto's!!!

Maarten & Esther

3 comments:

Selma said...

Hallo Maarten, Esther, Jeroen, Jasper en Eva,

Dat klinkt allemaal super daar in NZ! Wat hebben jullie al veel meegemaakt en al die BBQ feestjes, veel te beleven daar ;-)
Leuk om iedere keer jullie belevenissen te kunnen volgen!
Wij zijn benieuwd naar de foto's!

Groetjes van ons!
Rens, Cas, Iris en Selma

Marieke said...

Ha lieve kiwi's!
Wat klinkt dat allemaal goed. Op het brandje na dan.... Griezelig, maar wel stoer dat je ook nog je brandweer skills kon inzetten, Maarten ;-)! Hier is Sinterklaas net weer terug naar Spanje en de kerstman alweer aangekomen. De eerste bomen staan al. Die van ons is een ieniemienie en komt op tafel te staan. Anders gaat Senna ermee vandoor of gaan Sammie en Indy met de kerstballen aan de haal. Zullen ze dan waarschijnlijk nog steeds doen, maar dan is de schade beperkt. Gezellig het kerstfestijn van je werk en die bbq. Dat terwijl het bij ons berekoud is. Moet er niet aan denken om nu in de zee te deddelen. Waren gisteren zou uitgeteld dat het er niet meer van kwam om nog even met jullie te skypen. Maar t was fijn om jullie al eerder deze week even gesproken te hebben. Hopelijk komt de container aankomende week. Kunnen we skypen met camera. Tot gauw weer. Dikke kus Marieke & Lukas, poot Senna en miauw van Sammie en Indy.

Heidi van Strien said...

Hoi Jeroen,

Sorry dat je al even niets van ons gehoord hebt. Maar met ons gaat alles goed. We zijn begonnen aan kern 5 (paars) en hebben het woordje "riem" geleerd. Verder kunnen we met behulp van het rekenrekje al zelf erbij- en erafsommen maken. Maak ik las dat jij ook al hele moeilijke dingen kan op school! Wat knap!!!! Ik ben trots op jou!
In de klas staat nu een mooie kerstboom met glitterkerstballen. We hebben ook glazen potjes versierd waar nu een waxinelichtje in kan branden. Ik ben wel beetje jaloers dat jij straks kerst gaat vieren in je korte broek :) !!!
Je krijgt heel veel groetjes van alle kindjes uit onze klas en natuurlijk ook van juf Monique! We missen allemaal jouw stralende snoet. Doeiiiiiii groetjes van juf Heidi