Wednesday, December 7, 2011

Deel twee

Iedereen is natuurlijk vooral benieuwd hoe het met de kinderen gaat!
Jeroen is vorige week maandag begonnen op Central school. Jeroen had 's ochtends nog praatjes voor tien en hij had er ook niet slecht van geslapen, mooi, kind zijn! We gingen eerst de aanmeldingsformulieren (waaronder een cybersafety form en het studentenvisum van Jeroen) inleveren en een schoolhoed kopen bij de administratie. Ze hebben wel een schooluniform, maar alleen de hoed is verplicht. Met de rest wachten we nog even aangezien de meeste kinderen in "gewone" kleren rondlopen. Daar ontmoetten we ook Mrs Heuser, de lerares van Room 5, de klas waarin Jeroen is geplaatst. ze nam ons mee naar de klas en toen werd Jeroen toch wel verlegen. Maar de kinderen waren allemaal erg aardig en toen begon de les. Ze beginnen de ochtend met een soort presentie check en dat doen ze door op het digibord ( jaja, dat hebben e ook) een foto van ieder kind te laten zien en dan zegt de klas ( die week in het duits) Guten Morgen xxx en dan zegt die persoon Good Morning room 5.
Daarna werden er waaiertjes uitgedeeld met de cijfers 1 t/m 9 erop en moesten ze een honderdtal maken en zeggen en het getal erboven en eronder noemen. OEPS! Ik geloof niet dat Jeroen al zo ver was.... Maar hij deed vrolijk mee en in de loop van de week ging het steeds beter nadat ik had uitgelgd wat nu precies de bedoeling was. Knap kind!!( mag ik wel zeggen als trotse mama toch?) na een kwartiertje vond Jeroen het prima dat ik wegging en dus vertrokken Jasper, Eva en ik. Ik had bedacht dat we eens naar de kindy (kindergarten oftewel soort kleuterschool) vlakbij ons huis moesten gaan kijken. Daar werden we hartelijk ontvangen en Jasper rende meteen rond om alles te bekijken. Het is er dan ook erg leuk ; een grote buitenspeelplaats met een joekel van een zandbak, waterbakken, schommels, klimrekken en een schuurtje vol met buitenspeelgoed. Dan heb je een soort overdekte vEranda met lage tafels en kussens met allerlei spelletjes/puzzels en een heuse klushoek met echte hamers, spijkers, ja zelfs een zaag! Binnen ziet er ook gezellig uit met verven, knutselen, playdough, boekjes, verkleedspullen, autohoek, leeshoek en vast nog meer. De juffen waren erg aardig en het eindigde ermee dat Jasper nu op maandagochtend, dinsdag- , woensdag- en donderdagmiddag naar kindy gaat. Hij vindt het er superleuk, maar vindt het ook erg fijn dat ik. erbij blijf. Dus dat doe ik, totdat het "mat time" is, dan gaan ze even iets zingen en daarna wordt er voorgelezen, waarna er op de mat wat wordt gegeten en gedronken. En dat gaat prima, hij kletst vrolijk in het nederlands tegen iedereen en ik heb hem vandaag de eerste dingen in het engels horen zeggen.
En Eva die vindt het allemaal mooi. ZIj wil ook naar kindy (ze gaat natuurlijk mee en aangezien we best lang blijven speelt zij ook leeker daar) en Mark blijft leuk! En dan leuk met een hoofdletter want ze begint vaak zelf over hem. We hebben toch wel een prille liefde verstoord denk ik... Marielle en Paul we hebben echt een heel leuk filmpje, we zullen het proberen te mailen!
De jongens kijken nog iedere dag in hun fotoboekjes en de vrienden worden af en toe erg gemist! Maar we zijn nu weer online, dus misschien kunnen we eens skypen? Als het goed is komt de container volgende week aan en daar zit de camera in, dus dan kan het ook met beeld.

Ik zal jullie berichtjes morgen aan de jongens laten lezen en dan kunnen ze antwoord geven.
Heel veel groeten en liefs vanuit NZ!

3 comments:

Mikal said...

Hi Heuveltjes

Super dat alles zo fijn verloopt en goed gaat met jullie, ik hoop dat de container er snel is en de camera snel boven water, dan kunnen we skypen!!

liefs Mikal

kel said...

hallo Maarten Esther en Kids. Wat ben ik trots op die mannen van Jullie. Echt super hoe ze dat doen daar. Leuk om zo weer te volgen hoe het met jullie gaat. Kan niet wachten tot de volgende fotoreeks.

veel groeten uit Waspik
Kel en Marjon

eijndweb said...

Hallo allemaal, Leuk om te lezen hoe het jullie vergaat daar in nz. Heb net voor Lenny het een en ander voorgelezen. Ze mist Jeroen wel een beetje maar vindt het fijn om te horen dat hij het leuk vind op zijn nieuwe school. Lenny en de klas zijn nu bij de paarse kern. Hier gaat alles goed met ons, sinterklaas is weer naar Spanje. Groetjes Lenny, Imke, Lisette en Maarten en poot en lik van Sepp....