Saturday, December 17, 2011

Eva plasje en vakantie

Ook hier gaan de dagen snel voorbij. Jeroen heeft welgeteld 2 1/2 week op school gezeten en heeft nu, alweer, grote vakantie. En hij is door naar classroom 6, een klasje verder dus. Blijkbaar hebben ze er op school wel vertrouwen in. Nou is het niveauverschil binnen de klasjes soms wel groot, maar we hebben wel het idee dat Jeroen alles snel oppikt. Ook de engelse woordjes snapt hij steeds beter en hij kan al heel aardig engels lezen. Met een beetje hulp lukt het schrijven ook wel. Samen Esther schrijft hij de boodschappenlijstjes. Hij snapt inmiddels ook de honderdtallen en kan er dan een veetje mee optellen en aftrekken.

Vanaf volgende week hebben Jeroen en Jasper samen zwemles. 4 weken lang, 5 dagen in de week in het olympische zwembad met juf Bianca. Het zijn klasjes van 4 kinderen. Hopelijk steken ze er snel,wat van op want ze vinden nieks lekkerder dan in de branding lopen springen. Daar moeten wij dan met onze neus bovenop zitten want ze denken dat ze alles kunnen!! Hoe sneller ze kunnen zwemmen. hoe beter! Kunnen we bodyboards gaan halen en heeele kleine wetsuitjes!

Ook met Eva gaat het heel goed. Het is een supervrolijk en ENORM ontdeugend meisje met een pluizebol van blond haar. Ze heeft praatjes voor 10, en als het haar niet aanstaat roept ze " niet doen, laat rust" of "moe je niet mee" . Dat wordt dus nog wat. Ook is de WC opeens heel interessant geworden. Ze begint nu af en toe te roepen dat ze ook moet plassen en als we haar dan op,de WC zetten zegt ze heel demonstratief PSSSSSSSsssssssssssst. Meestal blijft het daarbij, maar ze heeft inmiddels ook al 3 echte plasjes op de WC gedaan. Dat levert haar dan een stikkertje op en dan is ze zo trots als een pauw. Ze is nog steeds vol van Mark en gooit er met een enige regelmaat een "mark is leuk" uit, op de gekste momenten.

Jasper is degene die het meeste met zichzelf in de knoop zit. Hij is enorm dwars en ook het alleen laten op de kindy wil nog niet echt lukken. Als je he, even apart neemt en wat met hem gaat doen is het helemaal goed en is hij dolgelukkig. De dames van de kindynzijn gelukkig erg aardig en proberen echt mee te denken hoe we het het beste aan kunnen pakken. Het gaat wel goed komen, maar dat heeft nog wel,even tijd nodig. Hij begint wel steeds meer engelse woordjes te kennen en hopelijk helpt dat hem zijn angst wat te overwinnen.

Samen hebben ze van opa Jacques en MEGA grote trampoline gekregen dus dat is,dan wel weer feest...... als het niet de hele dag regent want de laatste paar dagen zijn vrij nat geweest.

Esther en ik slijten onze avonden lezend in de 2 enige stoelen die we hebben met een muziekje van de ipod erbij. Best gezellig, maar we zien erg uit naar de komst van onze container met eigen spulletjes. Deze is inmiddels in NZ aangekomen en al het papiergebeuren is afgehandeld. Volgens Mike, onze agent, wordt hij volgende week,geleverd... We zijn benieuwd..... slapen in een echt bed ipv een luchtbed....ahhhhhhhhhh.

Mijn werk gaat ookmlekk door. Een hoop nieuwe dingen en daardoor wel intensief. Met name het manager gebeuren, het opstellen van allerlei soorten protocollen en het verdelen van alle taken in een geheel nieuw team is wel even aanpoten. Gelukkig is er ook genoeg te beleven met operaties en spreekuren. Na een dag adminstratie is dat toch ook wel heel erg leuk! VetEnt is druk bezig een heel nieuw gezelschapsdieren plan in werking te stellen dus ik ben benieuwd.

Die weekend heb ik mijn eerste weekend dienst en dat gaat lekker. Om 5:45 gebeld en tegen 16:00 weer thuis. 2 plaskaters, kat met vocht in de borstholte, kitten met een gebroken teen en ga zo maar door. Een van de eigenaren had twee kleine kindjes bij zich waarvan hij zelf vond dat het de stoutste kinderen ter wereld waren en hij was de hele tijd tegen ze aan hetmschreeuwen. De kleinste van de twee zei toen "my mommy is in prison" . Bleek dat hun moeder schizofreen was en de mij heer twee keer met een mes in zijn rug gestoken had ( wasn't like the movies at all" volgens hem) en de kinders zaten nu bij hem. Tja.... niet echt een leuke start van je leven. Wat dat betreft is het soms wel confronterend, de echte armoede met. de sociale ellende die dat meebrengt. Gelukkig valt er ook genoeg te lachen met de klanten en de collega's.

Zo, dat was het voor mij weer. We willen met zijn allen iedereen bedanken voor de berichtjes en mailtjes en Juffrouw Jolanda voor het hele lieve kaartje. Jasper vond de foto's van Peer heel leuk (en wij ook) en Jeroen mist Lenny ook wel een beetje. De lik van Sepp vond hij kietelen. De paarse kern.... poeh poeh, dan heeft jeroen nog wat in te halen in zijn vakantie.

Hopelijk nog maar een weekje voor we een s wat foto' s online kunnen zetten.

Veel groeten van ons allemaal!

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Allemaal
Leuk om te lezen steeds deze weblog.
fijn dat Jeroen zo goed gaat , maar alweer naar de volgende groep, is hij wel heel snel groot!
Jasper zal wel beter gaan als hij zijn spulletjes weer heeft uit de container dat is nu bijna! even volhouden nog met hem. en Eva , voor haar hou je pampers over en billen doekjes knappe GROOTE meid.
Gr. Dorien