Monday, November 21, 2011

A lovely day at Lonely Bay

Zittend aan de ontbijttafel in Ohiwa is het weer tijd voor een update.

Afgelopen zaterdag zijn hebben we een ritje rond onze oude achtertuin, de coromandel, gemaakt. Eerst zijn we via de Tapu Coroglen road richting Cooks beach gereden en toen door naar Lonely Bay.

Lonely bay is een klein zandstrandje omsloten door hoge, door de wind gladgeblazen rotsen. Hier heb ik in 2004 Esther ten huwelijk gevraagd en het was een van onze favoriete plekjes.

Ook zaterdag was het er weer heerlijk toeven. We hebben samen met de kinderen schelpen gezocht en lekker op,het strand gehangen. Ook was er een hele groep jan van genten aan het vissen en dat was gaaf om te zien. Van grote hoogte duiken ze recht naar beneden het water in om een seconde of 10 later pas weer boven tekomen. Ook de jongetjes vonden dit wel een "cool" schouwspel.

Tegen het eind van de middag zijn we met onze schelpenschatten terug naar huis gereden. In de auto is het hele spul in slaap gevallen en hebben we ze maar lekker laten liggen. Met het hele spul nog in slaap zijn we daarna naar het huis van Kerry gereden voor onze eerste NZ BBQ.

Het was een hele gezellige en drukke bende en erg leuk om iedereen weer eens te zien. De kindjes hebben het dankzij hun middag dutje ook goed volgehouden en rond een uur of 21:30 zijn we moe maar voldaan weer naar huis gegaan.

Zondag ochtend hebben we de auto weer ingepakt en zijn we bij Toni, de assistente van Esther op de thee gegaan. Dat was heel gezellig en ze hadden er een super grote trampoline waar de jongens heerlijk op gespeeld hebben. We hebben gevraagd waar hij vandaan kwam want de jongens hadden nog wat te goed van Opa Jacques. Dat gaat dus helemaal goed komen.

Daarna zijn we nog even bij Kathryn, de oude baas van Esther, langsgeweest. Die hadden een heerlijk huisje op de plains en ook daar hebben we een uurtje gezellig staan kletsen. Daarna met een doosje verse aarbeien uit eigen tuin weer verder gereden.

De jongens proberen allebei al wat engels te spreken; Jeroen al hele zinnen en Jaspers favoriete uitdrukking is "see you later alligator" met een grote glimlach :) En ze hebben ook al gespeeld met andere kinderen en dat ging ook prima. Eva heeft ook al dikke vrienden gemaakt door alles na te papegaaien en gewoon op z'n peuters in de rondte te schreeuwen.

We hebben nu de helft van de afstand richting Gisborne er op zitten. We zijn nu ook weg uit ons vertrouwde gebiedje en het begint nu ook wel wat spannender te worden allemaal. Hoe zal het huis zijn, klikt het op werk, gaat Jeroen zijn nieuwe school leuk vinden. Allemaal spannende zaken.

Enfin, we komen er vanzelf achter. Vandaag nog een laatste dagje ontspannen op vakantie, daarna op naar Gisborne. Wordt vervolgd.

Heel veel groeten van ons allemaal, en Eva heeft het nog regelmatig, met een zeer verliefde blik over Mark.... dat wordt nog wat!

10 comments:

Maaike said...

Lieve Maarten, Esther, Jeroen, Jasper & Eva,

Wat leuk; al die updates!Echt super om te lezen dat het voor jullie voelt als thuis komen! Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen over Gisborne!

Dikke kus,
Jaap, Maaike, Lieske & Jente

Marieke said...

Ja, daar zijn we weer. Het was weer leuk om even bij te kletsen zaterdagochtend (vrijdagavond). Toch nog naar de bbq... de jetlag lijkt steeds minder te worden. En nu halverwege. Spannend. We zijn benieuwd hoe jullie het vinden!
@ Jeroen: Keep up the good work
@ Jasper: See you later ....
@ Eva: Lukas is ook leuk --> Lukas is the best!
Dikke kus Marieke & Lukas
PS de skype staat aan ;-) Wie weet jullie ontbijt, wij avond eten = samen eten?

Marjolijn said...

Lieve Maarten, Esther en koters,
Het klinkt super. Wat fijn dat het ook goed voelt! En wat een super huis! En auto (geen gordijntjes?...). Dat moet voelen als vrijheid. Ik wens jullie een hele goede (door)start. En zal jullie blijven volgen met jullie verhalen.
Veel groetjes, Marjolijn.

Peer said...

Hoi Jasper, en broertje en zusje en papa en mama. Hier een berichtje van Peer: wat heb jij een mooi huis en een mooie blauwe auto! leuk dat jullie zoveel leuke dingen doen allemaal. de rommelpiet was op school geweest. de vlag is weggewaaid!!!ik heb een piet op school gemaakt. wat heb jij vandaag gedaan jasper?

Groetjes van Peer en Corrie (en de rest)

Anonymous said...

Lieve kinders,

Het is al weer een dikke week geleden dat jullie vertrokken zijn. We zijn inmiddels gewend aan de rust. Het was heel fijn om jullie de laatste maand in huis te hebben. Vooral het ochtendritueel van de jongetjes wordt nog regelmatig door ons gememoreerd: slaperig en kletsend naar de badkamer lopen waar opa zijn tanden staat te poetsen. Al kletsend om beurten de grote boodschap doen, weglopen zonder het toilet door te spoelen, nog steeds kletsend, en weer doorgaan met lego. Opa achterlatend in de dampen van twee gezonde hollandse jongens. Dat missen we. Maar ja, nog een paar maanden en we vallen weer op de klep. Tot gauw dus.

Oma Cobie en Opa Rens

schouten said...

He Es,

Je zit er weer ! Goed te lezen dat jullie je vermaken daar.

Groetjes aan man en kids.
Liefs, Carlien

Tristan said...

Hallo Jeroen en familie,

Tristan draagt me op te vragen of je het naar je zin hebt.
De foto´s had hij op school al gezien, het huis ziet er erg mooi en ruim uit daar zal je vast lekker kunnen spelen.

Daag Tristan
en familie

Van Erpjes said...

Hallo lieve allemaal,

Leuk om te lezen dat het voor zover allemaal goed gaat.
Fijn dat Eva Mark nog niet vergeten is. Mark vraagt ook regelmatig naar Jeroen. Vooral hoe laat het daar dan is, want het is toch " helemaal aan de andere kant van de wereld"
Nog veel succes daar en groetjes uit Drunen.

Marielle, Paul, Mark en Brent van Erp

Anonymous said...

Hallo Jeroen!

Hoe vindt je het? Was het eten in het vliegtuig lekker? Hoe is het op je nieuwe school? Ga je echt elke dag zwemmen op school? Dat zou ik namelijk ook wel willen!!

Groetjes Bridget

RenateSvenLeon said...

Hier is het op dit moment echt herfst. Veel wind en soms een hevige bui. De man met de mijter is net weg bij ons en heeft ons, zoals je ziet (dit wordt getypt op onze nieuwe iPad) goed bedeelt. Hoe gaat ie met jullie? De jongens al naar school? We hopen snel weer over jullie avonturen (dagelijks leven :-) ) te lezen. Groetjes aan iedereen. Renate, Sven en Leon