Wednesday, November 14, 2007

Wat voeren de kids uit?






Jeroen heeft nu ontdekt dat met water spelen toch wel erg leuk is. Dus hij helpt nu iedere dag met koken (zo noemt Jeroen het als hij met water aan het kliederen is en ik aan het koken ben...) en toen ik laatst Jasper in het badje had gedaan wilde hij er ook in en met de bekertjes spelen. Het is wel een beetje een jaloerse aap, want hij wil alles wat Jasper ook krijgt/doet. Toen ik vanmiddag Jaspers mond afveegde met en doekje begon Jeroen prompt spuugbellen te produceren en moest ik zijn mond ook afvegen! En alleen knuffelen is niet voldoende, nee dan moeten we ook nog "stappen" . Dat is het equivalent van Jasper troosten als hij aan het huilen is.
Jasper begint nu echt een beetje te spelen in de box. Leuk om te zien! En het is me gelukt om hem lachend op de foto te zetten! Alleen kan ik die foto niet bij dit bericht plaatsen, omdat de MB's op zijn of zoiets. Dus die staat dan bij het volgende bericht.
Aanstaand weekend zien we Lukas en Marieke, daar hebben we erg veel zin in. We gaan hen ergens bij Taupo ontmoeten, de details zijn nog niet helemaal duidelijk. Maar het wordt vast gezellig en zij zijn de eerste van de familie die Jasper in levende lijve zullen zien. Ben benieuwd! Morgen heeft Maarten z'n vrije dag na het dienstweekend en afhankelijk van het weer gaat hij naar Coromandel city fietsen en ga ik hem daar ophalen, of we rijden naar Auckland om een paspoortvoor Jasper aan te vragen want we hebben nu z'n geboorteakte met apostille. Dat was weer een suffe bureaucratische actie. Al je NLse papieren (trouwboekje en paspoort) zijn oke, maar de NZse geboorteakte moet gewaarmerkt worden, terwijl we in NZ zijn???? En dat houdt dan in dat je eerst de akte bij het department van internal affairs aanvraagt, het opgestuurd krijgt, en het dan weer terugstuurt naar hetzelfde department, maar een andere afdeling voor de apostille. En uiteraard even je creditcard gegevens meestuurt voor de kosten. En dan moet de houder van het paspoort ook nog in levende lijve verschijnen op het consulaat, ook als hij pas 10 weken oud is. Heel nuttig, maar ja. We zullen het maar doen, niet? Anders krijgen we geen paspoort en kan Jasper NZ niet eens uit!
Zo, dat was het wel weer voor nu. Welterusten en de groeten, Esther

1 comment:

Anonymous said...

Hallo Kinderen,
Leuk verhaaltje weer. Ik ben heel blij dat jullie zo gezellig over jezelf en de kinderen kunne schrijven. Hier gaat alles goed. We zijn heel benieuwd hoe het weerzien met Lukas en Marieke was. Zet maar snel een paar foto's op het web, dan kunnen we meegenieten.
We zijn al weer een weekend dichter bij ons vertrek naar NZ. Nu nog maar 5 weekenden. We hebben er ontzettende zin in. Gaan jullie weer Sinterklaas vieren in de korte broek. Leeft het een beetje bij Jeroen? Hier wordt er op de scholen natuurlijk heel veel aandacht aan geschonken. Hoe is dat in NZ?
Het is hier inmiddels echt herfst, compleet met nachtvorst. De tuin is kaal en de verwarming draait overuren. Wel gezellig. Morgen krijgen we eters, dus dat worden weer culinaire hoogstandjes (als alles goed gaat). Onze kookworkshops lopen als een trein. We krijgen zelf een heuse journalist en fotograaf op bezoek om een reportage te maken. Kicken hoor. Ook Jaap, Maaike en Lieske hebben het goed. Lieske is een ontzettend leuk, ondernemend kind. Je moet haar goed in de gaten houden, want ze is watervlug. En ze loopt!!!
Wat ziet Jasper er leuk uit, maar wat is ie groot en bol. Hij lijkt een beetje op opa Rens, dus let op zijn omvang!!!
Jeroentje is een lekker ventje hoor. Een beetje jaloers zijn hoort er bij. Laat hem maar. Zo te zien is ie gek op zijn broertje, dus dat zit wel goed.
Ik hoop dat jullie het leuk hebben met de familie uit Nederland en we zijn benieuwd naar de verhalen.
Liefs van ons en een dikke kus voor jullie
Cobie