Thursday, November 17, 2011

Dagje Auckland

Allereerst iedereen bedankt voor de berichtjes en de mailtjes en het meeleven! Leuk om te merken. En voor de nieuwsgiereigen, ja het voelt inderdaad als thuiskomen. het groen, het licht, de geur de mensen. I.t.t. onze terugkeer naar NL waar ik het na 5 minuten wel weer gezien had is dat hier gelukkig niet het geval ;-)

Vandaag onze eerste echte dag in NZ gehad. Om de hele dag in het hotel te zitten leek ons niet echt feestelijk dus we hebben een auto gehuurd en zijn er op uit getrokken.

Eerst zijn we naar de bank gegaan om nieuwe passen aan te vragen omdat onze oude verlopen waren. Binnen 5 minuten met nieuwe werkende passen weer buiten! Zo kan het dus ook!

Daarna een broodje gegeten en vervolgens naar de Auckland Zoo gereden. Was wel gelijk weer cold turkey links rijden geblazen zo dwars door de drukke stad in een huurauto. Het ging gelukkig meteen weer soepel, maar de ruitenwissen heeft wel een paar keer aangestaan (de ruitenwisser zit in de huurauto op de plaats waar in NL de richtingaanwijzer zit).

Daar een rustig dagje door de dierentuin gelopen. Kindjes hebben zich kostelijk geamuseerd. Leuk beestjes gekeken, gewandeld en lekker gespeeld. Bij thuiskomst waren ze in de auto in slaap gevallen en toen we ze wakker moesten maken was het een groot drama, dus die zijn gelijk naar bed gegaan.

Op dat moment kwamen ook Wynand en zijn Vrouw Corne met hun 2 kindjes aan om de auto over te dragen. Super aardige en behulpzame mensen die we hopen nog vaker te zien! De auto ziet er fantastisch uit, inclusief nog geldige garantie, alle papieren en nog veel meer. Ziet er voor een 10 jaar oude auto uit als nieuw. Dat gaan we proberen zo te houden. Net ook gelijk de verzekering geregeld dus morgen kunnen we met een gerust hart vertrekken.

Esther ligt op dit moment soep te trekken in een warm bad en denkt dat ze zo ook maar naar bed gaat. Ik voel me juist nog prima en heel wakker en ga zo maar een boekje lezen dan.

Zo dat was het weer. Morgen gaat het pas echt leuk worden want dan gaan we richting Thames op bezoek bij vrienden en collega's. Zaterdag is er een BBQ georganiseerd en ook daar hebben we veel zin in. Ik denk dat de jongetjes zich morgen ook weer een stukje beter voelen dus dan komt het helemaal goed. Nog een paar daagjes vakantie en dan verder naar Gisborne. Ik ga kijken of ik in Thames wat foto's aan de website toe kan voegen.

Maarten

3 comments:

Marieke said...

Lazen we vanmorgen nog jullie aankomst bericht... nu alweer de belevenis van de dag die bij ons nog niet eens geƫindigd is.... Fijn dat de auto netjes is afgeleverd en goed is gekeurd. Is toch een beetje spannend zo op afstand een auto kopen en laten keuren door een ander;-)
Goed te lezen dat jullie aankomst zo goed voelt en dat je het gevoel hebt dat je weer thuis bent. Dat maakt het opnieuw beginnen een stuk makkelijker. Hoe vinden de kindjes het? Veel plezier in Thames bij de BBQ (voor ons geen weer voor bbq-en, het is waterkoud!) en het weerzien van jullie vrienden.
Liefs Marieke

Selma said...

Hallo Maarten, Esther, Jeroen, Jasper en Eva,

Fijn dat jullie zijn aangekomen in jullie 'thuisland'! Wat een ellende dat Jeroen net op dat moment niet lekker was geworden, Esther je zei het al maandag en dan gebeurt het ook nog. Wel zielig voor hem tijdens zo'n lange reis. Gelukkig is het allemaal achter de rug en zijn jullie al goed aan het genieten daar! Wij zijn erg benieuwd naar de foto's en we houden jullie weblog in de gaten! :-D

Veel liefs,
Selma & Rens, Cas, Iris

Anonymous said...

Hee Maarten, Esther en kids,

Fijn dat jullie weer "thuis" zijn!
Mark heeft wel een paar keer gevraagd: wanneer is Jeroen in zijn nieuwe huis? Hij leeft echt mee.
Ook leuk om jullie blog te lezen, kan ik dan voorlopig voorlezen!
Veel succes!

Groetjes Paul, Marielle, Mark en Brent van Erp