Monday, February 25, 2008

Hallo....daar zijn we weer!!!

Zo, eindelijk weer even tijd voor een update. Het thuisfront begon al ongeduldig te worden, maar het is een hele drukke tijd geweest. Kort nadat Cobie & Rens terug naar NL zijn gegaan zijn Kel & Marjon gearriveerd. Ook weer een heel gezellig weerzien. Het blijft natuurlijk wel maf om je vrienden aan de andere kant van de wereld op de stoep te hebben staan. Woensdag kwamen ze bij ons aan en donderdag hebben we een klein buurt tourtje gedaan. Even naar de gorge, waar het underground pumphouse na renovatie eindelijk weer open was. Hadden we zelf ook nog niet gezien, maar was een indrukwekkend grote ruimte in de rotsen uitgehouwen met overal karretjes, pijplijdingen en roestige machines vanuit het gouddelf tijdperk. Na een korte wandeling hebben we heerlijk gegeten bij de Ohinemuri winery. Lekker eten, lekker wijnte, goed gezelschap... heerlijk. Daarna nog even doorgereden naar de square Kauri en tot slot cheesekake gegeten bij de watergardesn in de buurt.

Omdat Esther en ik vrijdag allebei moesten werken zijn Kel & Marjon verder gereden en hadden we voor het weekend erop afgesproken.

Toen Kel en marjon wegwaren zijn Marrie & Gerrit nog even op bezoek geweest. die waren met vrienden door NZ aan het toeren. Die hadden we al heeeel lang niet meer gezien dus dat was wel even gezellig.

De week er op had Esther een huisje geregeld in Little bay, in het noorden van de coromandel. Uiteraard was het flink aan het regenen en de weg er naartoe was een soort "camel trophy" rit met veel blubber, smalle weggetjes en onverwacht grote machines op de weg.

Het huisje zelf was fantastisch. Een groot dek, dat van de heuvel afstond, met een panoramisch uitzicht over de baai. Helemaal goed! Daar hebben we de donderdag en de vrijdag in doorgebracht. Ik ben samen met Kel wat gaan vissen (Kel zowaar nog wat gevangen ook!). en Jeroen heeft heerlijk met Esther in de zee staan springen. Die vond het helemaal gezellig. Donderdag avond een lekkere BBQ gehad en 's nachts met Kel op Kiwi jacht gegaan. Na een hoop heen en weer gerij in het holst van de nacht geen kiw gezien, maar wel een levende possum van dichtbij. Ook uniek aangezien hun normaal bestaan bestaat uit het heel plat en in varierende staat van ontbinding liggen op de weg.

Kel & Marjon zouden zaterdag weer vliegen dus we zijn vrijdagavond weer teruggereden en hebben ze zaterdagochtend uitgezwaaid. Al met al weer een paar hele gezellige dagen gehad.

Daarna was het business as usual op de praktijk maar dan in het kwadraat. Afgelopen maanden is het MEGA druk geweest en zijn we de hele dag van 8 to 5 aan het rennen, rennen rennen. Niet echt gezellig dus. Zelfs Sue die normaal om 12 uur naar huis gaat was bijna dagelijks tot 3-4 uur aan het werk. De rust lijkt nu weer een beetje terug te keren zodat we ook voor andere zaken tijd hebben.....

Zo, zijn jullie weer een beetje op de hoogte. Zal proberen er binnekort ook nog wat foto's bij te plakken.

No comments: