Sunday, April 20, 2008

Kruipen, staan en koude voeten

Hier in NZ is de zomer nu dan echt afgelopen. Dat wil niet zeggen dat we helemaal geen zon meer zien, maar wel dat de nachten ijskoud zijn. Afgelopen nacht was het echt bibberen en hadden we 2 dekens een pyjama en elkaar nodig om warm te blijven. Niet dat het heel hard vriest ofzo, maar wel dat het binnen net zo koud is als buiten. vanmorgen was het 11 graden in huis wat toch wel erg fris is.

Met de boys gaat alles goed. Jasper kan inmiddels kruipen en is sneller dan je denkt. Gisteren had ik hem in de kamer gelegd en na 2 minuten lag mijnheer voor de voordeur op het deck. Oeps, niet gedacht dat hij zo snel zou zijn. Gelukkig lagen er een paar schelpen die hij mooi vond zodat hij niet het deck was afgekukeld. Beetje beter opletten dus. Hij houdt ook regelmatig wedstrijdjes met ons wie er het eerste bij het bakje van Floyd is. En dat wint hij ook af en toe. Ik geloof niet dat hij al brokjes gegeten heeft, maar hij heeft wel alle bakjes al een paar keer omgegooid. Je ziet hem die kant opgaan en dan denk je, ik heb nog even, en dan opeens is hij er al.

Verder hebben we hem voor het eerst staand in zijn bed aangetroffen. Dat was wel even schrikken. Mijnheer heeft nu de smaak te pakken en trekt zich overal aan op waar hij maar houvast heeft. Als hij dan eenmaal staat snapt hij erniet zoveel van en valt hij meestal met een grote bonk weer om, maar dat mag de pret niet drukken.

Jeroen is inmiddels een kleine aap geworden. Overal waar hij kan klimt hij op. Zo vond ik hem in Jasper zijn bed (met een speen in zijn mond) en Esther kwam Jeroen tegen op de 3e plank van de boekenkast, op weg naar boven. Oei. Dus maar veel naar de speeltuin zodat hij daar kan klimmen. Verder is Jeroen helemaal gek op fietsen. Elke dag wil hij een FLINK stuk fietsen. En hij is er tegenwoordig zo goed in dat wij moeite hebben hem lopend bij te houden: af en toe moeten we echt een tussensprintje inzetten om weer bij hem in de buurt te komen. Maar Jeroen is dan helemaal gelukkig en fietst luid zingend voor ons uit! Gezelligheid alom dus, alhoewel Jeroen af en toe ook nig flink kan bokken.

Om hem 's nachts wat beter te laten slapen lopen we tegenwoordig vlak voor het slapengaan een rondje buiten met hem om sterren te kijken. Ook dat vindt hij erg mooi. Hij mag dan zelf de zaklamp vsathouden en kan er al heel goed mee mikken. Ook kletst hij dan 100-uit. Zo hebben we al "geen maan, wel sterren" gehad, "wel maan, geen sterren, maan achter de wolen" en "wel maan en wel sterren". Ook zagen we op een gegeven moment een bootje op het water. "die zijn aan het vishengelen met de vishengel" zei Jeroen toen, "gaan ze vis vangen en opeten". Gisteren liepen we ook langs de zee en toen zei hij opeens over de wolken aan de horizon:" die wolken zijn omlaaggestort papa, daar moeten we even nartoe gaan en weer terug omhoog doen". Tja, wat kan je daar dan op zeggen. Als we dan een rondje gelopen hebben moet hij daarna naar bed en hij lijkt er inderdaad een stuk beter van te slapen.

Met Esther en mij gaat ook alles goed. We krijgen langzaam maar zeker wat meer slaap. Vooral ik omdat ik mij de mannelijke kunst van het overal doorheenslapen aan het eigenmaken ben. Toch wel handig. Nu Jeroen wat beter slaapt slaapt Es ook iets beter, totdat Jeroen weer een onrustige nacht heeft en ze er alsnog 10 keer uitmoet.

Op werk weer een paar interessante patienten gehad en ook lekker met de website bezig geweest. Die begint nu langzaam maar zeker gebruikt te worden met alle extra functionaliteit die ik heb toegevoegd.

Kortom alles gaat hier zo zijn gangetje,

Heel veel groeten

1 comment:

mikal said...

He Es en Maarten, altijd leuk om weer wat over jullie te lezen. Die Jasper! die timmert aan de weg zeg! Hier wordt het weer wat warmer. Willemijn is 'op kamers' gegaan en dat bevalt ons goed (heerlijk slapen). Guust leert zonder zijwieltjes fietsen en Veerle leert net met wieltjes fietsen. Op het werk is het druk, en thuis zijn we ook druk aan het klussen, met name in de tuin. We worden iig van de straat gehouden! Tot snel skypes! groetjes Mikal