Saturday, January 5, 2008

Eerste bezoek 2008

Om te beginnen willen we natuurlijk iedereen een gezond en gelukkig 2008 toewensen!

Afgelopen woensdag kregen we onverwacht bezoek van Tieke en Jan-Willem. Ze waren in de buurt (Auckland) tijdens hun vakantie en zijn even langsgewipt. Erg gezellig om een avondje lekker in het Nederlands te kletsen. Esther had een lekkere rijstsalade gefabriceerd en onder het genot van een glaasje wijn hebben we lekker buiten in het zonnetje zitten eten.

Verder gaat alles hier zo zijn gangetje. Het is hier nu zomervakantie en dat betekent dat het bevolkingsaantal op de Coromandel toeneemt van 25.000 naar 100.000. En al die mensen moeten over 1 eenbaans brug met lange files (>5Km) tot gevolg. Ook in het dorp is het razend druk en bij de supermarkt moet je al helemaal niet meer zijn: de hele parkeerplaats vol, de schappen geplunderd en lange rijen bij de kassa's. En dan hoor je de Aucklanders er schande van spreken, want zij komen naar de Coromandel voor hun rust..... Tja... als je 3 weken eerder of later komt is dat geen probleem, maar deze 3 weken...

Ook op werk is het dan drukker dan normaal want al die vakantiegangers nemen hun hond mee en die trappen dan vervolgens in glas, slikken een vishaak in, eten rattengif, vallen van decks af of worden aangereden. De afspraken staan er vol mee en ook de diensten zijn razend druk. Al mijn collega's weten dit natuurlijk al lang met als gevolg dat het overgrote deel deze weken vakantie opneemt waardoor je met minimale mankracht maximaal moet doorhalen. Enfin, nog maar 1 of 2 weken en dan zou alles langzaam weer richting normaal moeten gaan.

Met de twee boys gaat het erg goed. Jeroen is nu helemaal into Duplo en sesamstraat. Als hij een sesamstraat DVD heeft gezien zit het nog dagen in zijn hoofd. Zo hadden we laatst de DVD gekeken waarin Ernie voor het slapen gaan eerst schapen telt, dan brandweerauto's en dan ballonnen. Ging ik gisteren even naast jeroen op de grond liggen begint mijnheer zelf ook brandweerauto's te tellen voor het slapen gaan! Erg grappig. Zit hij te spelen roept hij opeens "was leuk, Pino".

Jasper groeit nog steeds als kool. Hij slaapt inmiddels iets langer door 's nachts dus ook dat is fijn. Verder praat mijnheer tegenwoordig als brugman. Het zijn voornamelijk keel klanken maar hij maakt er hele verhalen van. Ook komt er wat meer model in zijn gezichtje: de grote dikke hamsterwangen nemen wat af en hij begint er steeds meer als kindje en minder als baby uit te zien.

Nog even en dan hebben we weer bezoek uit NL. Cobie en rens komen ons een week of 3 gezelschap houden en we kijken er erg naar uit. Niet in de laatste plaats omdat Jasper nu uit de fles drinkt en dat betekent dat opa en oma kunnen oppassen zodat Es en ik een keertje lekker uit eten of naar de film kunnen. Gezellig een avondje met zijn 2en. Verder hebben ze een leuk huisje flak bij ons favoriete strand gehuurd met BBQ en kano's. Ik heb een weekje vrij genomen dus dat gaat helemaal goed komen.

Zo, zijn jullie weer op de hoogte. Heel veel groeten vanuit een zonnig NZ

1 comment:

Anonymous said...

Pino, haha. Begint dezelfde humor te krijgen als z`n pa.. ;) Fijn dat er toch voldoende vrienden en familie voor afwisseling zorgt.

Groetjes van mij en wellicht al je oude bekende in MenTiz.

Daniƫl `Luceos`