Tuesday, October 2, 2012

Tiki tour Roadtrip

Afgelopen zaterdag zijn we met zijn allen op vakantie gegaan. Dat mocht ook wel eens , want sinds onze aankomst in november 2011 zijnwe vooral aan het werk geweest.

Voor de eerste 3 nachten had Esther een cabin geboekt op Whakapapa holiday park. Dat licht op mount ruhapehu, een enorme nog active vulcaan. Onlangs was die nog in het nieuws vanwege een onverwachte, kleine uitbarsting waarvan wij de as in Gisborne op de auto hadden liggen. Maar goed, hij was er tot rust gekomen. 

Na een slordige 4,5 uur rijden stonden we bij Lake Taupo in het zonnetje. Heerlijk weer, Eva gelijk al haar kleren uit en het water in en ik samen met de jongens steentjes aan het keilen. De vakantie gelijk goed begonnen. Na een uurtje "zonnebraaien" aan het meer en een lunch zijn we verde gereden naar de cabin. Alles uitgepakt en daarna vroeg naar bed. 

De volgende morgen was onze kaas ui de gemeenschappelijke koelkast gejat.....GRRRRRRRRRR, daar worden wij hollanders niet blij van! Gelukkig was het prachtig weer en daar werden we wel blij van. Na het ontbijt zijn we de berg opgereden naar de skifields. Voor de jongens ski's en een les geregeld en voor Eva een slee. Jeroen en Jasper hebben daarna een uurtje les gehad en hadden dikke pret. Jeroen vond het in het begin wat lastig dan Jasper, maar aan het einde zijn ze samen heerlijk de oefenweide afgesuisd, naar de lift, weer omhoog en vervolgens al lachend weer naar beneden. Heerlijk!

Tot slot met de lift helemaal naar boven en daar een warme choco gedronken. De ouds van een van de klasgenootjes van Jeroen zijn lid van een ski-lodge en had ons uitgenodigs om eens te komen kijken. Dat zach er leuk uit. Een soort oostenrijks "gästhaus". Een eigen kamertje en gemeenschappelijke keuken en douche. Het idee is dat je voor een bepaald bedrag lid wordt en je dan daar tijdens je vakantie, op de berg, vlak bij de liften kan verblijven. De taken worden verdeelden de boodschappen aangeleverd. Het zag er heel gezellig uit, dus daar gaan we ons een wat verder in vediepen.

Dag 2 begon met veel regen en dus zijn we een indoor activiteit gaan doen: het Waiouru Army museum. Een heel mooi museum wat op een hele ovzichtelijke manier een beeld geeft van de conflicten waarin NZ betrokken is geweest. Ze hadden ook een kids club waar de kinders militaire costuums konden passen en dat was natuurlijkgeweldig. Neroen liep helemaal te glimmen en we hebben er mooie foto's van gemaakt. Op de terugweg zijn we nog naar de tukino skifields gereden. Dat kan allen met een 4WD dus dat was mooi. Je rijdt dwars door een soort as woestijn en de uitzichten waaren echt supergaaf. Het hele gebied rond Taupo spreekt ons enorm aan. Mooi ruig!

Op dag 3 werden we wakker in een sneeuwstorm. Alles was wit. Een dikke 10 cm sneeuw gevallen. Het hele vulkaanlandschap zag er erg spreokjesachtig uit. Vanuit Whakapapa zijn we toennaar Waitomo gereden waar we nu nog zijn. We hebben de glowworm caves bezocht. Erg toeristisch, maar ook wel heel sprookjesachtig om met je bootje ond de duizenden gloeiwormen door te varen. De kinders liggeninmiddels te slapen en Esther zit aande chips met appelsap. Ik zit te typen op de ipad dus de foto's. oeten jullie helaas op wachtentot na de vakantie, maR ze zijn moooooooi... :-)

Ik ga ook maar eens wat snacken, en probeer de rest van onze vakantie met jullie te delen. Dikke zoenen vanuit Waitomo.( Ook erg mooi hier en een prettige sfeer).

Maarten, Esther, Jeroen, Jasper en Eva

4 comments:

Marjolijn said...

Hoi Maarten en Esther.

Leuk verhaal weer vanuit Whakapapa en Waitomo! Misschien nog een tip voor jullie: Bij de Waitomo caves heb je een mooie wandeling, die je zowel overdag als in het donker kan maken. Gaat over een hangbrug en door een paar (kleine) grotten. Als je hem in het donker doet, zie je de gloeiwormen gewoon rondom, tussen de begroeiïng, heel cool. In de grotjes leven Weta's.

Veel plezier!


Groetjes, Marjolijn.

P.S. Ik probeerde jullie te emailen maar volgens mij heb ik geen email adres van jullie...

Anonymous said...

Lieve kinders en kleinkinders,

Wat een leuk verhaal. We zien uit naar de foto's

Opa Rens en oma Cobie

Anonymous said...

He marjolein, bedankt voor d tip. De wandeling hebben we gedaan, met de kids alleen niet in het donker. Het was inderdaad een super mooie wandeling!!

kel said...

Goed te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben.

groeten, Kel