Thursday, July 19, 2012

Update juli

Zo tijd voor weer een update. Wat is de afgelopen weken allemaal gebeurd? Nou, op die aardbeving na niet zo veel. Het is hier nu winter en de weersvoorspelling zit er erg veel naast. Denk je net dat het een weekend met zon gaat worden, heb je pet weer. We hebben vooral erg mooi weer gedurende de week, als ik de hele dag werk, maar in de weekenden wat minder. gelukkig is er dan altijd nog de Lego, de onovertroffen favoriet van Jeroen en Jasper. Hele constructies bouwen ze en ze zijn er zo de hele dag zoet mee.Toch zijn er ook wat mooie dagen geweest, hebben we 2x een bezoekje aan Napier gebracht; 1x dagje aquarium, en de 2e keer een bezokej aan tristan, Saskia en Coen. Bij het tweede bezoek hebben we ook in Napier overnacht en was het super gezellig met Saskia en tristan. Jeroen en jasper zijn nog in een skate park geweest op van die kleine stunt stepjes en na een uurtje werden de eerste sprongetjes al gemaakt. Was erg gaaf.
Verder bezoeken we wat parken in de buurt, een dagje strand en zitten we (hartje windter, omgerekend in januari) nog regelmatig buiten in het zonnetje te lunchen.
Op werk gaat alles nog steeds goed. Wel erg druk en lange dagen, maar wel 2 dagen in de week samen met Esther. Bevalt ons erg goed.
Jeroen gaat goed op school en Jasper is met Little Acorns begonnen.. een soort lagere school introductie. over een paar weken gaat hij echt naar de basisschool, en een paar weken daarna is hij alweer jarig... 5 wordt hij dan alweer, wat gaat het toch snel.
Als de jongens op school zijn  is Eva lekker alleen met Esther thuis en dan gaan ze op de fiets de stad in. Het is een lekker ding, enorm zelfstandig (kleedt zich al helemaal zelf uit en aan), met gevoel voor humor, maar kan ook een echte haaibaai zijn.


Ook in huis is het behoolrijk koud zo zonder isolatie!!

Laatest fase van de permanente verblijfsvergunning is ingegaan!



Vliegen met de quad op het strand



ben je lekker op het strand aan eht spelen komt er op eens een dode geit aangespoeld. De kinderen waren uiteraard enorm gefascineerd.




Super Evaaaaaa...

Het hele superhelden team










Napier Aquarium



Kiwi in het Kiwi house


Brave kinders in de haaientunnel





En weer een lekkere creatie van esther.. Lekker vers brood... mjam mjam


Jeroen en zijn Hockey team


Het resultaat van een keizersnede

Snoepieeeees!!

Heeft heeft haar hele stickervel vol geplakt met op de WC plassen en krijgt nu.....

een ONDERBROEK!!! yes.. uit de luiers!








Lekker ding met staartjes

Ehhhh.. nog meer staartjes

... en een heeeeleboel staartjes



Stoere verkenners met een rugzak met ingebouwde waterfles.. supercool





Lekker knuffelen na een lange dag werken.

4 comments:

Anonymous said...

leuk hoor. ik ben heel blij met de foto's. gelukkig zag ik op de laatste foto nog een lekkere pot hollandse mayo.

een hele dikke kus van oma cobie

Selma said...

Wat een leuke foto's weer!
Knap hoor van Eva dat ze zichzelf al kan aan- en uitkleden! En ook al helemaal zindelijk! Iris is ook helemaal zindelijk, heerlijk zo zonder luiers!
Wat is de winter mooi bij jullie. Raar idee dat het in juli winter is. Hier leek het de afgelopen 2 weken ook niet op zomer, brr 16 graden en heel veel regen. Gelukkig komt dit weekend de zon terug en krijgen we zomerweer!
Rens gaat na de vakantie naar groep4, Cas gaat naar groep 2 en Iris gaat dit schooljaar ook naar de basisschool in februari. Raar idee hoor dat ze straks allemaal op school zitten maar ook fijn. Ik begin dan voor mezelf met mijn eigen hondentrimsalon. Ik heb er ontzettend veel zin in!
Ik moet van Rens en Cas speciaal de groeten doen aan Jeroen en Jasper en van Iris natuurlijk aan Eva!

Groetjes!
Selma

Anonymous said...

Lieve Jasper,

Ik wil je graag heel veel succes wensen als je morgen voor het eerst naar je nieuwe school gaat.
Heel veel liefs van oma Cobie en opa Rens

Anonymous said...

Dag lieve kinders,
We hebben net nog even genoten van jullie gezellige foto's. Maar misschien is het wel tijd voor een update van augustus??!!
wij hebben ons 40-jarig huwelijk op gepaste wijze gevierd en wat was het leuk om Gisborne op de skype te hebben met het bekende: lang zullen ze leven.
Onze trip naar NZ is rond: reis geboekt, huis geboekt en camper (bijna) geboekt. We hebben er zin in.

Liefs van opa Rens en oma Cobie